Vergoedingen

Door de verschillende voorwaarden van de zorgverzekeraars, in combinatie met de veelal complexe problematiek van onze doelgroep, heeft Dubbel & Dwars ervoor gekozen om niet met de DTE/ DTL te werken. Wij werken daarom uitsluitend op basis van doorverwijzing van een arts of specialist. Daarnaast vinden wij het van groot belang dat uw arts/ specialist op de hoogte is van onze behandeling/ interventies.

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. Iedere zorgverzekeraar vergoedt maximaal 10 behandeluren per kalenderjaar vanuit het basispakket. Mogelijk heeft u vanuit uw aanvullende verzekering recht op meer uren ergotherapie. Hiervoor verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Let daarbij op uw “eigen risico”. Voor de behandeling van kinderen tot 18 jaar, geldt geen belasting voor het eigen risico.

Een behandeling/ screening mag gestart worden op verwijzing van een huisarts of specialist. Vanaf januari 2012 zijn ergotherapie en logopedie bij een groot aantal verzekeraars direct toegankelijk (DTE/ DTL).

Ziektekostenverzekering

Logopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. Compleet Logopedie heeft met alle ziektekostenverzekeringen een contract afgesloten. Indien een behandeling niet telefonisch wordt afgezegd, minimaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling, wordt de gereserveerde tijd voor de behandeling aan u doorberekend. Dit wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Deze factuur dient door u zelf betaald te worden, voordat de behandeling hervat kan worden. Is de polis van uw zorgverzekering ontoereikend, dan kunt u ook besluiten de behandelingen voor ergotherapie zelf te betalen. Wij houden de tarieven aan die door de Nederlandse Zorgautoriteit zijn vastgesteld.

Logopedie

De tarieven voor logopedie in 2018 zijn als volgt:
Behandeling Logopedie per half uur in de praktijk: € 30,-
Behandeling Logopedie per half uur aan huis: € 45,-

Ergotherapie

De tarieven voor ergotherapie in 2020 zijn als volgt:
Behandeling per kwartier: € 17,50
Aan huis toeslag per bezoek: € 28,50

Contact

Dubbel & Dwars
Dorpsstraat 53
3171 EE Poortugaal
info@dubbelendwars.info

Copyright © 2018-2023 Dubbel + Dwars. Alle rechten voorbehouden | Design & Development Ministerie van Visuele Zaken.