Ergotherapie

Ieder mens kan ten gevolge van een ziekte, een aangeboren afwijking of een (op latere leeftijd verworven) handicap, beperkingen ondervinden in het dagelijks leven. Een ergotherapeut richt zich op de dagelijkse activiteiten in het leven op het gebied van:

  • Zelfredzaamheid: zelfverzorging, eten en drinken, verplaatsen binnenshuis en buitenshuis en het onderhouden van contacten.
  • Productiviteit: school, (vrijwilligers) werk en het huishouden.
  • Ontspanning: hobby’s uitvoeren, sporten en leuke activiteiten ondernemen.

LEF Ergotherapie

LEF Ergotherapie is een praktijk waar kinderen, maar ook mensen met een verstandelijke handicap, die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven behandeld en geadviseerd kunnen worden. Als (kinder) ergotherapeut ondersteun je in datgene wat minder makkelijk verloopt, of het nu slecht slapen, snel boos worden, moeite met naar school toe gaan of zelfstandig spelen is, een ergotherapeut ondersteunt hierin.

Kwaliteit van leven is voor ‘groot en klein’ belangrijk. Iedereen heeft recht op een betekenisvol bestaan. LEF Ergotherapie onderscheidt zich door te kijken naar de mogelijkheden van een persoon in plaats van naar de beperking(en) die een persoon ervaart.

 

Contact

Dubbel & Dwars
Dorpsstraat 53
3171 EE Poortugaal
info@dubbelendwars.info

Copyright © 2018-2023 Dubbel + Dwars. Alle rechten voorbehouden | Design & Development Ministerie van Visuele Zaken.