Over Dubbel & Dwars

Hoe kan je van je beperkingen je kracht maken? Door afstand te nemen van oude gewoontes en bereid te zijn om grenzen te verleggen; dat is waar Dubbel & Dwars voor staat. Door met openheid, persoonlijke aandacht en creativiteit aan het werk te gaan, geven we de ruimte aan een persoon om tot ontwikkeling te komen. We werken samen, observeren samen en bundelen onze krachten en hebben we onze eigen manier van werken die uitgaat van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dubbel en Dwars dus!

Bij Dubbel & Dwars worden met name kinderen met een complexe problematiek behandeld en er wordt advies gegeven aan hun naaste omgeving.

Wat houdt nu een complexe problematiek in? U kunt denken aan de volgende aandachtspunten en beperkingen:

  • Motorische ontwikkelingachterstand en een spraak- taal ontwikkelingsachterstand.
  • Voedingsproblemen;
  • Gedragsproblemen met eventueel een ontwikkelingsachterstand;
  • Verstandelijke en/of lichamelijke handicap en gedragsproblemen;

Bij bovenstaande aandachtspunten en beperkingen is het vaak wenselijk wanneer meerdere disciplines vanuit medische en paramedische hoek een kind behandelen. Hierbij is het echter niet altijd even vanzelfsprekend dat “alle neuzen dezelfde kant op wijzen”. Dubbel & Dwars zet zich ervoor in om de omgeving van het kind te betrekken bij de behandeldoelen en deze op elkaar af te stemmen. Dus niet alleen de betrokken artsen en behandelaars, maar ook de ouders/ verzorgers en leerkrachten enzovoorts!

De ervaringen van LEF Ergotherapie en Compleet Logopedie worden binnen Dubbel & Dwars gebundeld. Beide praktijken hebben veel ervaring in en werken met (heel) jonge kinderen (ex-prematuren/dysmaturen), kinderen met gedragsproblemen, kinderen met een veranderde ontwikkeling, kinderen met aandachtspunten in de prikkelverwerking en kinderen met autisme en/ of een verstandelijke handicap.

Contact

Dubbel & Dwars
Dorpsstraat 53
3171 EE Poortugaal
info@dubbelendwars.info

Copyright © 2018-2023 Dubbel + Dwars. Alle rechten voorbehouden | Design & Development Ministerie van Visuele Zaken.